Logo-Polderhart-Nieuwsbrief (4K)

Nieuws van Stichting Polderhart

Nieuws 20 september 2023

De opleidingscursus is op
  • woensdag 25 oktober 2023 van 19.00 - 21.00 uur in De Rijper Eilanden.

Kosten: 15 euro per persoon.

De herhalingslessen zijn op
  • woensdag 27 september 2023 in Het Genot van Grootschermer in Grootschermer
  • woensdag 18 oktober 2023 in Bij Zuid in Zuidschermer
Opgave: info@polderhart.com

Geef u op tijd op, want vol is echt vol.
Er kunnen 10 personen per groep bij de herhalingscursus deelnemen:

  • Groep 1 van 19.00-20.00u
  • Groep 2 van 20.00-21.00u.

Wilt u bij uw opgave vermelden in welke groep u wilt komen?

Filmpjes van de Nederlandse reanimatieraad - 16 maart 2023

Natuurlijk willen we ook graag iedereen goed getraind houden. Onze reanimatie-instructeur Stanley Weel heeft een link uitgezocht, waarmee u zelf uw vaardigheden kunt trainen: https://youtu.be/Exao7GOhIUE.

De filmpjes zijn van de Nederlandse reanimatieraad en spelen automatisch na elkaar af. Wel zit er reclame tussen, die u eventueel na 5 seconden kunt wegklikken. Aan de rechterkant van het scherm kunt u zien welk filmpje de volgende is. Het zijn filmpjes over een volwassenenreanimatie met AED met 2 hulpverleners, met 1 hulpverlener zonder AED, babyreanimatie met AED, demonstratievideo kind met AED, reanimatie kind zonder AED, reanimatie baby zonder AED

Het zou heel goed zijn om deze filmpjes niet alleen te bekijken, maar ook mee te oefenen. U leert zo weer de juiste volgorde van handelen en het beste tempo toe te passen.

Indien u een oproep van HartslagNu krijgt om hulp te verlenen bij een reanimatie, ontvangt u bij de opdracht om de AED te halen ook de code van de kast. De 112-meldcentrale verstrekt deze niet. Enkele Polderhart-vrijwilligers zijn niet aangemeld bij HartslagNu; daarom geven wij u de code van onze AED-kasten: ****. Wees zuinig op de code, maak hem niet openbaar en noteer hem op een veilige plek in uw telefoon of leer hem uit uw hoofd.


Volg ons ook op FACEBOOK - Stichting Polderhart
Met een geldig certificaat, kun u zich aanmelden bij de BurgerAED. U kunt dan, ingeval van een reanimatiemelding in de omgeving van het door u opgegeven adres, worden opgeroepen door 112, om de reanimatie alvast te starten of de dichtstbijzijnde AED naar het reanimatieadres te brengen.
De aanmelding bij de Burgeraed op www.HartslagNu.nl is ook 1 jaar geldig.

Het is de bedoeling, dat iedereen die is aangemeld bij de Burgeraed zelf op de site van de Burgeraed www.HartslagNu.nl de nieuwe geldigheidsdatum van het certificaat aanpast. Zo kunt u de aanmelding bij de Burgeraed verlengen. U kunt de datum van uw laatste herhalingsles invoeren.
Om te verlengen moet u dus naar de site www.HartslagNu.nl gaan. U gaat daar naar het inlogscherm, om in te loggen met uw gebruikersnaam( telefoonnummer) en uw inlogcode, deze heeft u ooit ontvangen per mail of die heeft u op de site veranderd in een persoonlijke code.
Mocht u de inlogcode kwijt zijn, die u bij uw aanmelding heeft ontvangen, dan klikt u op wachtwoord vergeten. Het wordt dan zo spoedig mogelijk door HartslagNu per mail opnieuw toegestuurd.