Wat doet de stichting?

Stichting Polderhart beheert het AED-netwerk in Graft-De Rijp en Schermer.

Een AED is een Automatische Externe Defibrillator; een levensreddend apparaat waarmee een hart na een circulatiestilstand weer op gang gebracht kan worden. Het tijdig inzetten van een AED vergroot de overlevingskans. Met behulp van een AED-netwerk kan hulpverlening in geval van een (hart)circulatiestilstand tijdig op gang komen.

Een AED dient bediend te worden door een opgeleide burgerhulpverlener/vrijwilliger. Stichting Polderhart heeft in alle dorpen en in enkele 'buitengebieden' van Graft-De Rijp en Schermer AED's geplaatst.
De locaties zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Onder de kop "AED plaatsen" kunt u onze AED locaties vinden.

Tevens organiseert onze stichting opleidingen voor burgers om te leren reanimeren en een AED te bedienen. Daarnaast promoten wij het project "BurgerAED" van de veiligheidsregio Noord-Holland Noord.
Er zijn inmiddels al vele mensen opgeleid tot burgerhulpverlener. Eenmaal opgeleid kan men zich aanmelden als vrijwilliger bij het project "BurgerAED".
Als vrijwilliger bij "BurgerAED" ontvangt u van het alarmeringssysteem "HartslagNu" een sms wanneer er iemand bij u in de buurt een circulatiestilstand heeft. U kunt dan levensreddend handelen in afwachting van een ambulance die tegelijkertijd is gealarmeerd. Immers hoe eerder gestart wordt met reanimeren hoe groter de overlevingskans.

AED 2018 (138K)